Muhtar Maaşına Kredi 2023 Devlet Destekli

02.01.2023
Muhtar Maaşına Kredi 2023 Devlet Destekli

Mahalle ve köy muhtarlarının da belirli tutarlarda maaşları ve özlük hakları bulunmaktadır. Muhtar maaşları kalkıyor gibi bir durum söz konusu değildir. Muhtar maaşına kredi çekilebilir mi? Muhtarlık haricinde başka bir geliri olmayan kişilerin, bankalardan kredi başvurusu yapabilirler mi? Muhtarların eşlerine maaş veriliyor mu? İşte bireysel kredi imkanı sağlayan bankaların muhtarlarımız için finansman durumları ve Muhtar Kredisi 202 ile ilgili detaylar içeriğimiz de.

Mahalle Muhtarları ve Ödemeleri

Muhtarlarımız bilindiği üzere, mahalle muhtarlarına, 5147 sayılı Muhtar Ödenek ve Sosyal Güvenlik Yasası gereğince aylık maaş ödemesi yapılmaktadır. Maaşlar damga vergisi haricinde başka bir kesintiye tabi tutulmadan ödenmektedir. Muhtar Maaşları il özel idarelerince her ayın 15’inde muhtarlarımıza memurlarda olduğu gibi peşin olarak ödenmektedir. Yani göreve yeni başlayan muhtar, ayın 15’inde maaşını peşin olarak almaktadır.

Muhtar Maaşlarını Asgari Ücrete Eşitledik!

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN mahalle muhtarları ile yaptığı görüşmede, kademeli olarak bir artış sistemi belirlediklerini ve bu sistem sayesinde muhtarlarımızın maaşlarını asgari ücrete eşitlediklerini belirtti. Bununla birlikte mahalle muhtarlarının 613 lira olan SGK primlerinin de Devlet tarafından karşılanma durumunu da  anlattı. Şuan itibariyle muhtarlarımız asgari ücret almakta olup, beraberinde sigorta primleri de Devlet tarafından karşılanmaktadır.

Muhtar Maaşına Kredi 2019 Devlet Destekli
Muhtar Maaşına Kredi Devlet Destekli

Bankalar sabit geliri olan vatandaşlarımıza ortalama olarak gelirlerinin 10 katına kadar bireysel ihtiyaç kredisi vermektedirler. Bu kapsamda da muhtarlarımızda gelirleri olması nedeniyle, gerek maaş bordrosuz kredi veren bankalara gerekse maaş evrakları ile diğer bankalara başvuruda bulunabilirler. Bankalardan asgari ücret oranında maaşlarına göre kredi çekebilirler. Muhtarlık maaşı sabit bir gelir ifade eder ve muhtar bu geliri ile bankadan ihtiyaç kredisi alabilir.

Muhtar Maaşına Konut Kredisi

Muhtarlarımız görev süreleri seçimlere bağlı olduğundan konut kredilerinin ise vadeleri genelde 10 yıl üzerinden hesaplanması nedeniyle, bu süre zarfında konut kredisi çekmeleri oldukça zordur. Ancak muhtarların emeklilik maaşları veya başka bir gelir belgeleri bulunmaları durumunda ya da, muhtarlar kendilerine ait bulunan diğer bir taşınmazı ipotek göstererek konut kredisi çekebilirler. Bu durum, diğer çalışanlarla aynıdır.

Muhtarlarımız kredi çekmek için kamu bankalarına ve özellikle maaş aldıkları bankalara başvurmaları durumunda kredi çekmeleri daha kolay olacaktır. (Kamu Bankaları: Vakıfbank, Halkbank veya Ziraat Bankası)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.