Büfe ve Şarküteri Açma Maliyeti Hesaplama 2023 Ortalaması

03.01.2023
Büfe ve Şarküteri Açma Maliyeti Hesaplama 2023 Ortalaması

Büfe ve Şarküteri Açma Maliyeti Hesaplama: Büfe ve şarküteri açarak tahayyül edemeyeceğiniz miktarlarda kar marjı elde edebilirsiniz. Evet yanlış duymadınız. Küçük metrekareli dükkanlardan çok büyük meblağlar kazanmak mümkündür. Bunların yanı sıra market, bakkal, süpermarket açarak da para kazanabilirsiniz. Büfe ve şarküteri açmak için finansal desteğe ihtiyaç duyuyorsanız bankaların iş yeri açma kredilerine ya da ihtiyaç kredilerine başvurabilirsiniz. Devlet eli ile de desteklenmeniz mümkündür. Kosgeb girişimcilere bir iş planı hazırlamaları dahilinde destek vermektedir.

Şarküteri ve Büfe Açmak Karlı Mıdır?

Büfe ya da şarküteri diyerek küçümsemeyin. İşlek caddelerde açacağınız dükkanlar ile iyi miktarlarda ciro elde edebilirsiniz. Özellikle devren satılık dükkanlara baktığımızda cirolarını ve kar marjlarını belirterek satışa çıkarırlar. Çünkü insan sirkülasyonunun yoğun olduğu yerlerde satışlar da oldukça fazla olacaktır. Yine ilk dikkat edilecek şey lokasyondur. Otobüs duraklarına yakın yerlerde büfe açmak oldukça mantıklıdır. Susayan, bir tost yemek isteyen insanların uğrak noktası olmak satış yapmanızı kolaylaştıracaktır. Bu sebeple yer tercihi doğru yapıldığı taktirde doğru bir iş fikri olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Ancak iş kurmak istediğiniz yerde bir büfe varsa rekabet etmek zorunda kalacağınız için farklı bir yer arayışına girmenizi öneririz. Müşterilerin acil olarak ihtiyaç duyacakları ürünleri de bulundurmanız işi kolaylaştıracaktır. Ayrıca geç vakitlere kadar büfenizi açık tutmanız gerekecektir.Ürünler üzerinden elde edeceğiniz kar oranları;

  • Gıda maddelerinden %15-20 oranlarında kar elde edilebilmektedir.
  • Sigarada %5
  • Alkolde %10 kar oranı bulunmaktadır.

Büfe açmak dışında size iş fikri önermemizi ister misiniz? Devlet destekli olarak çiğ köftecioto yıkamacafe ve lokanta açabilirsiniz.

büfe-açmak-karlı-mıdır
İnsan sirkülasyonunun yoğun olduğu bölgelerde satış yaparsanız kar elde etmeniz mümkün olacaktır.

Büfe Açmak İçin Ruhsat Almak

İş kurmak isteyenlerin yapmaları gereken ilk şey bu durumu gerekli yerlere bildirmek ve izin almak olmalıdır. Öncelikle bir vergi mükellefi olacağınız için vergi dairesine giderek vergi levhası almak için başvuruda bulunmalısınız. Sonra belediyeye giderek yönetmeliğe uygun bir şekilde işe başlama formunu doldurmanız gerekecek. İlgili Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na da kayıt yaptırmalısınız. Ayrıca Sosyal Güvenlik Kurumu’ na giderek işveren ve personel girişlerini yaptırmanız gerekmektedir.

Hazırlamanız gereken evraklar;

  • T.C. kimlik belgesinin fotokopisi,
  • Adres bildirim belgesi,
  • Dükkan size ait ise tapu belgesinin fotokopisi,
  • Dükkan kira ise sahibi ile imzalamış olduğunuz kira kontratı,
  • Yapı kullanmak izni,
  • İtfaiyeden alınacak olan belge,
  • Vergi levhasının fotokopisi,
  • Adli sicil kaydı,
  • Su aboneliği,
  • Gelir belgesi,
  • Oda kayıt belgesi,
  • 2 adet vesikalık fotoğraf gerekmektedir.

Belediyelerin evrakları farklılık göstermektedir. Bu sebeple bağlı bulunduğunuz belediyenin internet sayfası üzerinden gerekli olan evraklar ile ilgili bilgi alabilirsiniz. Ayrıca daha önce o mekan için alınmış bir ruhsat varsa bunu belediyeye iade etmek gerekmektedir. Alkollü ürünlerinin satışını yapacaksanız bunu yine ilgili kurumlara bildirmeniz gerekmektedir.

şarküteri-gerekli-izinler
Büfe ve şarküteri açmak için ilgili kurumlardan izin almak gerekmektedir. Ruhsatı olmayan iş yerleri kapatılacaktır.

Büfe açarken dikkat edilmesi gereken hususlar yönetmelikte belirtilmiştir. Dükkan dışında herhangi bir ürünün satışını yapmamak gerekir. Ancak gazete satışının yapıldığı görülmektedir. Gerekli izinler alınırsa bu konuda problem yaşamazsınız. Binaların altlarına büfe açmak için ruhsat verilmemektedir. Satılacak ürünler de belirlenmiştir. Alkollü içecekler, gazete, meşrubat, fasd food yiyecekler satılabilmektedir. Büfe açarken bunlara dikkat etmelisiniz. Yoksa ruhsat alamaz ve satış yapamazsınız.Bayan giyim mağazası açmayı düşündünüz mü?

Büfe Malzemeleri

  • İçecek dolabı
  • Sigaralık
  • Gazetelik
  • Raf sistemi
  • Çay satışı için çaycı
  • Tost makinesi
  • Büfe bankosu
  • Yazar kasa
  • Sandalye
  • Sosis kızartma makinesi
  • Simit, poğaça vb. koymak için teşhir dolapları
  • Mutfak ekipmanları (tezgah vb.) ‘ dır.

Ancak bazı firmalar bu ürünleri kurulum paketi halinde yaptıkları kampanyalar ile de satmaktadırlar. Bu paketlerin içerisinde portakal sıkma makinesi, tezgaha entegre buzdolabı, davlumbaz, fritöz, sosislik, 60 bardak kapasitesinde çaycı, ayran yapma makinesi, tost makinesi, elektrikli ızgara bulunmaktadır. Bu ürünlerin toplam fiyatı 20 bin  TL’ dir. Tek tek almanız durumunda da yine aynı tutarlarda harcama yapmanız kaçınılmazdır. Tabi pakette olmayan ve satışını yapacağınız ürünler için gereken malzemeleri ekstradan almanız gerekir. Örneğin gazete satışı yapmak isterseniz 500 TL.’ ye 4 raflı bir gazete standı alabilirsiniz. Ya da sigara satışı yapacaksınız 1.000 TL.’ ye bir sigara standı almalısınız. Ancak kurulum işlemleri ile uğraşmak istemiyorsanız büfe bayiliği veren firmalar ile de anlaşabilirsiniz. Tando Büfe, Tostçuu, Marmaris Büfe gibi büfeler franchise hizmeti sağlamaktadır.

Kazanmak İçin Tavsiyeler

Öncelikle büfenizin yerini tespit etmeniz gerekiyor. Çünkü satışlar ile lokasyon kriterleri birbirlerini doğru orantılı olacak şekilde etkiliyor. Ayrıca çevre etkeni satışını yapacağınız ürünleri de belirliyor. Örneğin okullara yakın alanlarda büfe açmak istiyorsanız muhakkak tost satışı yapmalısınız. Otobüs durakları, vapur iskeleleri gibi yolcuların yoğun olduğu alanlarda sadece su satışı yaparak bile kazanmanız mümkündür. Tabi yönetmelikte belirlenen kurallara uymak dahilinde. Bu iş hızlı nakit alışverişinin yapıldığı bir yerdir. Bakkal gibi veresiye defteri tutarsanız işin içinden çıkamazsınız. Ayrıca yoldan geçen insanların uğrayacağı bir yer olduğu için muhtemelen sürekli farklı insanlar sizden alışveriş yapacaktır. Büfedeki ürün çeşitliliği müşteri için çok önemlidir. Yara bandından dondurmaya, sigaradan gazeteye kadar bütün ürünlerin satışını yapmanız gerekir. Kesinlikle gazete satmanızda fayda var. Çünkü gazete almaya gelen biri bir paket sigara da alabilir, bir su da. Damlaya damlaya göl olduğunu unutmayın. İş kurmak uzun çalışma saatlerini beraberinde getirmektedir.

büfe-açarak-kazanmak
Kazanmanın ilk şartı yer seçimini iyi yapmaktır.

Bu sebeple uzun saatler açık olmalısınız, mümkünse gece de. Gündüz tek çalışılabilir. Ancak gece çalışmak tehlikeli olabilir. Bu sebeple yanınıza bir çalışan almanız gerekmektedir. Ticarette çokça duyduğumuz politika, müşteri her zaman haklıdır. Kazancınız biraz da karakteriniz ile ilgilidir. Tatlı dilli ve güleryüzlü olmak çok önemlidir. Şayet insanlar ile aranızda güzel bir bağ kursanız ve o gün büfede sizi görmeseler inanın nerede olduğunuzu soracaklardır. İnsanların hafızasında güzel bir yer edin ve iyi bir intiba bırakın. Büfe açmayı düşündüğünüz yerin etrafında bakkal, market gibi satış yapan yerler varsa oradan hızla uzaklaşın. Onların daha tanınmış olduğunu ve satışlarınızı etkileyeceklerini hesaba katın. sahibinden.com‘ da bulunan devren satılık büfeleri inceleyerek fikir sahibi olabilirsiniz. Çoğunun ciro belirttiğini göreceksiniz. Diğer sorun ise ürünleri nereden temin edebileceğiniz. Farklı büfeler ile görüşerek tedarikçi ve toptancılara ulaşabilirsiniz.

Sıra geldi büfe için gerekli olan finansal kaynağı nereden elde edeceğimize. Banka kredileri yolu ile bu sorunu halledebileceğiniz gibi devlet eli ile de desteklenebilirsiniz. KOSGEB girişimci olmak isteyenlere destek vermektedir.

Büfe ve Şarküteri KOSGEB Destekleri

Büfe açmak istiyorsanız öncelikle kendinize bir iş planı belirleyin. Bu iş planı KOSGEB’ den destek almak için başvuruda bulunacağınız esnada da gerekli olacaktır. İş planının ilk bölümünde kendinizi tanıtın. Ticaret için elverişli olduğunuzu karşınızdakilere ispat etmeniz gerekiyor. İkinci bölümde neden bu işi tercih ettiğinizi, sektörü tanıdığınızı, hedeflerinizi, kısa, orta ve uzun vadede uygulayacağınız politikaları, B planınızı, vizyon ve misyonunuzu ifade edin. Son bölümde ise fiyat politikası belirleyin. Hangi üründen ne kadar kar elde edeceğinizi, hangi ürünlerin satışını yapacağınızı belirterek bulunduğunuz bölge ile satış yapacağınız ürünlerin bağını kurun.

KOSGEB’ den destek almanın ilk yolu girişimcilik eğitimlerine katılmaktır. Bu kursların tarihleri ilan edilmekte ve bu sürelerde başvurular kabul edilmektedir. Kurslara katılım zorunlu tutulmuştur. İsteyen herkes katılabilir ve tamamen ücretsizdir. Ayrıca kurs sonrası kursiyerlere sertifika verilmektedir. Sertifikası olmayanlar hiçbir surette kuruma başvuru yapamazlar. İş planı ile kuruma başvuranların iş planları kurum bünyesindeki kurul tarafından incelenecek ve kabul edilmesi dahilinde destekleme ödemesi yapılacaktır.

Bu bağlamda KOSGEB tarafından işletme kuruluş desteği, makine ve teçhizat alımı, yazılım desteği, işletme giderleri desteği gibi kalemlerde geri ödemesiz olarak toplamda 60 bin TL destekleme ödemesi yapılmaktadır.  Talebi kabul edilen girişimcinin 90 gün içinde veritabanına kayıt olması ve taahhütnameyi imzalaması gerekmektedir. Bu sürede taahhüt onayı yapmayanların hakları yanmış olacaktır.

2023 yılında KOSGEB Girişimciliği Geliştirme Destekleme Programı adı altında vereceği destekler ile girişimcilerin iş planlarını ödüllendirerek gerek duydukları finansmanın sağlanmasına katkıda bulunmaktadır.

Büfe kurmak istiyorsanız resmi prosedürleri tamamlayın. Gerekli malzemeleri alarak fiziki olarak büfenizi açın ve finansal ihtiyaçlarınızı gidermek için hemen KOSGEB’ e başvurun.

Yeni işiniz hayırlı olsun.

YORUMLAR

  1. Hasim deniz dedi ki:

    Merhaba. Ben yol kenarlarinda islek bi cadde de bufe acmak istiyorum ama. Nasil oldugunu bilmiyorum yani acmak istedigim yeri nasil kiralicam. Mulkun sahibi olsun yada belediyeye ait se nasil oranin kiraligini alicam. Bi bilginiz varsa yardimci olurmusunuz