Tavuk Çiftliği Kredisi 100 Bin TL Faizsiz Devlet Desteği

03.01.2023
Tavuk Çiftliği Kredisi 100 Bin TL Faizsiz Devlet Desteği

Tavuk çiftliği kredisi veren bankalar ve diğer devlet kurumları tarafından kırsal kesimde yaşayanlara salma ve yumurta çiftlikleri için geri ödemesiz kredi verilecek. Projenin içerisinde kanat yetiştiriciliği kategorisi de yer alıyor. Bu kategoride tavuk çiftliği kurmak isteyen gençlerimize salma tavukçuluk, hindi yetiştiriciliği, kaz ve ördek yetiştiriciliği alanlarında tavsiye edilen projeler dahilinde belirli oranlarda destek verileceği belirtiliyor. Tavuk çiftliğinin kazancını, verilen kredileri, hibe desteği almak için gerekli şartları içeriğimizden öğrenebilirsiniz.

Hayvan kapasitesi fazla da olsa, kapasite nedeniyle verilen hibeler arasında kanatlı yetiştiriciliği ve tavuk çiftliği kurulumu yer almıyor. 30 Bin liralık tavuk çiftliği hibesi uygulama rehberinin B bölümünde Tavsiye Projeler başlığı altında, d paragrafında yer alıyor.

Tavuk Çiftliği Hibesi Şartları Nelerdir?

Şartlar arasında en önemli hususlardan biri Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının daha önce Resmi Gazete’de yayımladığı bir yönetmelik var. YUMURTACI TAVUKLARIN KORUNMASI İLE İLGİLİ ASGARİ STANDARTLARA İLİŞKİN YÖNETMELİK Resmi Gazete’de yer almıştı. Yine alınacak olan hayvan cinsleri gibi detaylar için bu yönetmelikten detaylı bilgi alınabilir.

Tavuk Çiftliği Hibesi Şartları Nelerdir?
Tavuk Çiftliği Hibesi Şartları Nelerdir?

Tavuk Çiftliği Kurulumu Yönetmelik İçeriği

Yumurta tavuklarının korunması yönetmeliğinde, bir tavuk çiftliğinde olması gereken asgari standartlar yer alıyor. Bunlar;

  • Yetiştirme sistemleri,
  • Tavuk çiftliği kurulumunda alternatif sistemler,
  • Zenginleştirilmemiş kafes sistemleri ile ilgili uygulanacak hükümler,
  • Kayıt ve işletme numarası,
  • Denetim ve Kontrol sistemi,
  • Aydınlatma,
  • Temizlik ve dezenfeksiyon,
  • Kafesler,
  • Uygun olmayan müdahaleler,
  • İdari yaptırımlar ve uyum zorunluluğu

ve benzeri hususlar yer alıyor. Eğer Tavuk Çiftliği Kuran Gençlere 30 Bin Lira Hibe projesinden yararlanmak istiyorsanız, hangi projeyi seçerseniz seçin kuracağınız çiftliğin bu şartlara uygun olması gerekiyor.

Tavuk Çiftliği Kurulumuna 30 Bin lira Hibe Verilen Tavsiye Projeler

Bakanlık kanatlı yetiştiriciliği hibesini 3 grupta toplamış. Aşağıda yer almakta olan tavsiye proje örnekleri haricinde, isterse gençlerimiz kendi projelerini oluşturup, sisteme tanıtabilir ve bu projeler ile de başvuru gerçekleştirebilir. Ancak Bakanlığın projeleri asgari yapılması gereken ve alınması gereken tavuk sayılarını belirtmekte olduğunu unutmamak gerekir.

1- SERBEST SİSTEM YUMURTA TAVUĞU YETİŞTİRİCİLİĞİ

Bu proje için en 80 metre kare kapalı bir alan isteniyor. Böyle bir kapalı alanı olup, en az 450 adet tavuk satın almayı kabul eden gençlerimiz başvurularını gerçekleştirebiliyor. Verilen hibe sadece tavuk satın almak için değil, kapalı alanın oluşturulması, tesis içine serbest sistem tavukçulukta gerekli malzemelerin alınması içinde harcanabiliyor. Salma tavukçuluk hibe ve kredileri ile başvuru için gerekli evrakları öğrenebilirsiniz.

Salma Tavuk Çiftliği Hibesi
Salma Tavuk Çiftliği Hibesi

2- SALMA HİNDİ ÖRDEK VE KAZ YETİŞTİRİCİLİĞİ

İkinci hibe kategorisi yine serbest sistem için ödenirken, hindi, kaz ve ördek yetiştiren çiftçilerimiz bu destekten faydalanabiliyor. Yine bu proje de tavuk çiftliği kurulumu gibi hem tesis için hemde hayvan alımı için harcama yapılabiliyor. Hindi, Kaz ve Ördek adedinin ise en az 400 olması gerekiyor. Hayvanların barınması için ise yine 80 metre karelik bir kapalı alan hibe şartları arasında yer alıyor.

hindi hibe kredisi
hindi hibe kredisi

3- BILDIRCIN YETİŞTİRİCİLİĞİ HİBESİ

Bıldırcın yetiştiriciliği yapmak isteyen gençlerimizin ise, en az BİN adet bıldırcın satın alması ve hindi ve tavukta olduğu gibi seksen metre karelik bir alanı kapatması ve bu alan da yetiştiriciliğe başlamak için gerekli olan malzemeleri alması gerekiyor.

bıldırcın hibesi

Bakanlık tarafından tavsiye niteliğinde hazırlanan bu iş planları sisteme tanıtıldı ve vatandaşlarımız danışmanlık parası ödemeden bunlardan herhangi birini seçerek ön başvurularını tamamlayabilirler. Ancak, daha farklı bir proje kapsamında hibe almak isterseniz Bakanlık buna da imkan tanıyor. İsteyenler sisteme tavuk çiftliği kurulu hibe kredi projelerini kendileri de tanımlayabiliyor.

Aynı projenin içerisinde büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık sektöründe 30 Koyun 5 İnek Hibesi veriliyor. Detayları öğrenin.

Tavuk Çiftliği Kuracak Gençlerde Aranan Şartlar Nelerdir?

  • Gencimizin yaş itibariyle 18-41 arasında olması ilk kriter. Bu duruma köyde tarım ve hayvancılık ile uğraşan birçok kişi tepki gösteriyor ancak, bu desteğin adı genç çiftçi hibesi olduğundan yapacak bir şey yok.
  • Herhangi bir mezuniyet şartı aranmaz iken, okur-yazar olmak yeterli sayılıyor. Ancak gencimiz tarım ve hayvancılık üzerine yüksek okul okumuş ise veya bu alanda sertifika aldığı kurslar görmüş ise bunlar da artı puan olarak hanesine ilave ediliyor.
  • Gencimize verilecek hibe kendisinin ve ailesinin asgari geçim şartları yerine getirebilmesi amacıyla verildiği için hem kendisinin hemde eşinin başka bir iş yerinde sigortalı olarak çalışmaması şartı aranıyor.
  • Gençlerimizi üzen bir husus ise, projeye başvurmak isteyenlerin daha önce aynı desteğe başvurmamış olması gerekiyor. Çünkü hibe alan, başvurusu kabul görmeyen kişiler 2017 yılında tekrar başvuru hakkına sahip değiller.

Devlet kuruluşlarından tavuk çiftliği kredisi almak için başvuru yapan kişilere rehberlik hizmeti sağlayan ve alınacak hibenin tesliminden sonra ödemek koşuluyla, gerekli malzemelerin alımını sağlayan firmalar mevcut. Bu firmalar gerektiğinde iş projesi hazırlanması safhasında da, yardımcı oluyorlar. Bu kapsamda sağlam bir firmadan danışmanlık ve rehberlik hizmeti alabilir, tavuk çiftliği kurulumu için gerekli olan;

  • Suluk,
  • Yemlik,
  • Ara bölme,
  • Yem makineleri,
  • Isıtıcı veya soğutucu,
  • Çadır veya prefabrikasyon kulübe,
  • Folluk,
  • Kuluçka makinesi
Tavuk Çiftliği Kuracak Gençlerde Aranan Şartlar Nelerdir?
Tavuk Çiftliği Kuracak Gençlerde Aranan Şartlar Nelerdir?

alımı yapılabilmektedir. İster yumurta tavukçuluğu, isterseniz beyaz et üretimi için tavuk çiftliklerine verilen teşvik, hibe ve Devlet Desteklerinden yararlanabilir, bu hususta Ziraat Bankasından da kredi desteği alabilirsiniz. Hibe başvuruları sona ermeden Tavuk Çiftliği Kuran Gençlere 30 Bin Lira Hibe desteğinden yararlanabilirsiniz.

Hangi Bankalar Kredi Veriyor?

  1. Ziraat Bankası
  2. Şekerbank
  3. Vakıflar Bankası
  4. Halk Bankası
  5. HSBC
  6. Yapı ve Kredi
  7. QNB Finansbank
  8. Teb
  9. Akbank

Bu bankalardan tavuk çiftliği kredisi alabileceğiniz gibi hayvancılık faaliyetiniz için desteklere de dönem dönem başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Tavuk yetiştiriciliği konusunda kredi almak isteyenlere 2023 yılında tavsiyemiz Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından kullandırılan düşük faizli kredilere başvurmanızdır.

Kanatlı Sektörü damızlık yetiştiriciliği

3 OCAK 2020 Resmi Gazete’ de yayınlanan tebliğ ile tarımsal işletmelere düşük faizli kredi kullandırılmasına yönelik verilen kredilere göre işletmelere yatırım ve işletme dönemleri için kredi kullandırılacaktır. Kanatlı sektörü damızlık yetiştiriciliğinde krediler yüzde 0 faizli olarak verilirken, kanatlı sektörü için sağlanan finansmanın yatırım döneminde faiz indirimi oranı yüzde 50, işletme döneminde ise yüzde 25′ tir. Yumurta mı et tavuğu mu isimli içeriğimizden sektörler ile ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz.

Ziraat Bankası Tavuk Çiftliği Kredisi vermeye devam ediyor. Başvuru sahibi gerekli evraklar ve belgeler ile şahsen başvurması gerekiyor. Tkdk kanatlı yetiştiriciliğine destek sağlıyor ancak, gerekli şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Yumurta tavuk çiftliği ile etlik tavuk çiftliklerinin maliyetleri %50 oranında değişiklik gösteriyor. Hayvan sayısına göre prefabrik veya betonarme çiftlik maliyetleri birbirinden oldukça faklıdır.

Eğer serbest sistem gezen tavuk çiftliği kuracaksanız, hazır satılık tavuk çiftliği ilanları sayfasına bir göz atmanızı önermekteyim.

550.000 TL. TOPLAM 8.350 M2 ARSA ÜZERİNDE 850 M2 VE 600M2 ALANA SAHİP İKİ ADET KÜMES VE 120 M2 ALANA SAHİP İŞÇİ EVİ OLMAK ÜZERE TOPLAM 1.810 M2 KAPALI ALANA SAHİP TAVUK ÇİFTLİĞİDİR.

2700m2 kapalı alan bir kümes daha ruhsatı vardır iş yoğunluğundan satılıktır.

810.000 TL.  ACİL FİYAT DÜŞTÜ EYLÜLDEN SATILIK TAVUK ÇİFTLİĞİ

Eğer bu fiyatlar çok yüksek diyorsanız;

  • 1.500 TL KİRALIK ÇİFTLİK KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIĞA TAVUK CİFTLİĞİNE VB MÜSAİT
  • 26.500 TL ÇANKAYA’YA 5 DK GEZEN TAVUK ÇİFTLİĞİ
  • 2100 TL SAHİBİNDEN SATILIK FOÇA’DA TAVUK ÇİFTLİĞİ
  • 7.000 TL Bandırma Edincik de Kiralık 3 Bina Halinde Hazır Tavuk Çiftliği
  • 10.000 TL SATILIK FAAL DURUMDA 210.000 KAPASİTELİ YUMURTACI TAVUK ÇİFTLİĞİ

sıfırdan malzeme alıp çiftlik kurmaya kalacağınıza kendi sermayeniz ile bu çiftlikleri değerlendirebilirsiniz. Hayvan kredisi veren bankalar içinden en düşük faizli bankayı seçip, bu yatırım için finansman sağlayabilirsiniz.

YORUMLAR

  1. Mesut dedi ki:

    Doğal gezen tavuk çiftlik kurmak istiyoruz sermayemiz kusurlu kiralayarak teşviklerden yararlanmak istiyoruz yardım ve Danışman arıyoruz

  2. Yüksel Ezer dedi ki:

    2.5 bucuk dönüm arazisi olan Salma tavuğu yapa bilirmiyim ve ne kadar hibe desteği sağlanacak

  3. Kubilay dedi ki:

    Ben evli ve 2 çocuk babasıyım sıfırdan gezen tavuk yapmak istiyorum ben de bu devletin verdiği destek hiybeden yararlana bilirim