Ziraat Bankası Hayvan Kredisi Hesaplama 2023 (SIFIR FAİZ)

02.01.2023
Ziraat Bankası Hayvan Kredisi Hesaplama 2023 (SIFIR FAİZ)

Ziraat Bankasının bireysel olarak verdiği tüketici, konut ve taşıt kredileri için talep ettiği faiz tutarları diğer bankalara göre daha düşük oranlarda olmaktadır. Banka özel sektör çalışanlarına, kamu çalışanlarına, emeklilere, esnaflara ve girişimcilere özel uygun faiz oranlı ve vade seçenekli kredi imkanı sağlamaktadır. Bunun yanı sıra çiftçilere özel düşük faizli tarım ve hayvancılık kredisi vermektedir. Geçtiğimiz yıl 300 koyun kredisi de Ziraat Bankası tarafından kullandırılmıştı. Küçükbaş ve büyükbaş hayvancılığın yanı sıra kanatlı hayvancılık, arıcılık gibi hususlarda da kredi kullandırmakta olan bankanın hayvan kredisi faiz oranlarını ve hesaplamalarını sizlerle içeriğimiz de paylaşacağız. Detaylara yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Ziraat Bankası Hayvancılık Kredisi 2023

Ziraat Bankası kullandırdığı kredilerin bazılarını devlet desteği ile müşterilerine sunmaktadır. Özellikle tarım ve hayvancılık konusunda kullandırılan krediler düşük faizli ve uzun vadeli olabiliyor. Tarım Kredi Kooperatifi ve Ziraat Bankası işbirliği içerisinde kullandırılan 7 yıl vadeli ve 2 yıl geri ödemesiz kredi için  “Tarımsal Üretime Dair Düşük Faizli Yatırım Ve İşletme Kredisi Kullandırılmasına İlişkin Uygulama Esasları” yayımlanmıştır. Tebliğ 3 OCAK 2020 tarihinde yayımlanmış ve yayımlandığı tarihte yürürlüğe girmiştir.

Ziraat Bankası Hayvancılık Kredisi
Ziraat Bankası Hayvancılık Kredisi

Banka hayvansal üretim konusunda faaliyet gösteren yetiştiricilere finansal destek sağlamak adına düşük faiz ve uzun vade ile kredi kullandırmaktadır. Ancak kredi maalesef ki herkese verilmemektedir. Kişilerin Bakanlık tarafından belirlenmiş olan bazı koşulları sağlıyor olması ve belli üretim konularında faaliyet gösteriyor olmaları gerekmektedir. TKK ve Ziraat Bankası işletme ve yatırım dönemine ait verilen üretim konuları, kredinin üst limitleri ve faiz indirimleri tablodaki gibidir;

Ziraat bankası 2020 düşük faizli kredi

Ziraat Bankası hayvansal üretim adına verilen krediler tablodaki gibidir. Kredi işletme ve yatırım dönemi olarak iki şekilde verilmektedir. Her iki dönemde de yapılacak olan faiz indirimleri çeşitlilik göstermektedir. İşletme kredilerinde hayvancılık için gerekli olan makine bakım onarım, yem, ilaç, kira ve hayvan alımları gibi hususları ele alınırken, Yatırım Kredilerinde ahır ve ağıl inşa edilmesi, işletme için gerekli ekipmanların alımı, işletmenin kurulacağı tarla veya arazi alımları vb. durumlar için kullanılabilmektedir.

Ziraat Bankası Hayvan Kredisi Faiz Oranları

Ziraat Bankası hayvan yetiştiricilerine kullandırdığı kredileri uzun vadeli olarak uygulamaktadır. Kredi için maksimum vade 7 yıl olarak belirlenmiş olup çiftçilerin yatırımlarını zannettikleri kadar erken kazanamamaları halinde mağdur durumda kalmamaları adına 2 yıl geri ödemesiz seçeneği sunuluyor.

Ziraat bankası hayvancılık kredisi için faiz oranları şu şekilde belirlenmiştir:

  • Yıllık faiz oranı %14 olmaktadır. Aylık faiz oranı ise ne kadar faiz desteği alındıysa ona göre bulunmalıdır.
  • Örneğin

Yatırım dönemine %25 faiz desteği sağlandığından yıllık %10,50 aylık ise %0,87 faiz imkanlarından yararlanabilirsiniz.
İşletme dönemi için ise %50 faiz desteği ile faiz oranı yıllık %7 aylık %0.58 oranına düşmektedir. Bu şekilde hesaplama yaparak ne kadar faiz desteği alacağınız öğrendikten sonra bankanın %14 yıllık cari faiz oranından düşerek önce faiz desteği çıkıldıktan sonraki faiz oranı bulup sonra bunu 12 ay böldüğünüzde aylık faiz oranını kendiniz bulabilirsiniz.

Diğer bankaların da hayvancılık ve tarım için belirlediği yıllık faiz oranları bu şekilde veya buna yakın olacaktır. Ancak hayvancılık kredisi için en uzun vade Ziraat Bankası tarafından verilmektedir.

Ziraat Bankası Hayvan Kredisi Faiz Oranları
Ziraat Bankası Hayvan Kredisi Faiz Oranları

Hayvancılık Kredisi Nasıl Alınır? Şartları Nelerdir?

7 yıl vadeli ve 2 yıl geri ödemesiz hayvancılık kredisi herkese verilmiyor. Yetiştiricilerin bazı koşulları yerine getirmeleri gerekiyor.

Üretim konularına göre de şartlar değişiklik gösterecektir.

  • Başvuru yapacak olan şahsın çiftçi olması,
  • Yetiştiricinin ve işletmenin Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olması ve ÇKS belgesinin bulunması,
  • Kredi notunun yüksek olması ve kişinin geçmişteki kredi sicilinin temiz olması,
  • Tablo halinde belirttiğimiz üretim konularından bir tanesine ilişkin projesinin olması ve başvuru esnasında bankaya hazırlanan hayvancılık projesini sunması,
  • Hayvanların satın alımları için kredi kullanılacak ise %25 oranında peşinat gereklidir. Bu sebeple yetiştiricinin toplam tutarın %25’ini karşılayacak sermayesinin bulunması,
  • Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan kişilerin işletmesinde minimum 50 baş koyun ve yine en az 25 baş keçi bulundurmaları,
  • Sütçü, etçi ve kombine sığır yetiştiriciliği  kredisinden yararlanacak olan yetiştiricilerin işletmesinde 5 baş ve üzeri manda ya da damızlık sığır yetiştiriyor olması,
  • Damızlık düve yetiştiriciliği kredi başvurusu yapacak olanların 50 baş ve üzerinde işletme kurmaları,
  • Büyükbaş hayvan besiciliği ile uğraşan kişilerin krediden faydalanmaları için manda dahil 10 baş ve üzeri besi sığırı işletmesi kurması,
  • Arıcılık kredisinden faydalanacak olan yetiştiricilerin AKS’ye kayıtlı en az 50 ve üzeri arılı kovanı olması, 
  • Kanatlı hayvan yetiştiriciliği için krediden faydalanacak olanların en az 10.000 tane etlik piliç, 7.500 tane yumurta tavuğu, 2.000 tane kaz, hindi ve ördek, 2.000 tane bıldırcın, 50 tane devekuşu işletmeleri kurmuş olmaları gereklidir.

Resmi Gazete’de ki Tebliğ’in tamamına ulaşmak ve şartların tamamını incelemek için linke tıklayabilirsiniz.

Ziraat bankası hayvan kredisi için gerekli evraklar ise şu şekildedir:

  • Başvuru yapacak olan kişiye ait T.C kimlik belgesi
  • Çiftçi Kayıt Sistemi ve Çiftçi Belgeleri
  • Kredi karşılığında gösterilebilecek olan ipotek, kefil gibi belgeler
  • İşletmenin kurulacağı yeri belirleyici tapu, kira kontratı gibi belgeler
  • İşletme bilanço esasına göre faaliyet gösteriyor ise son 3 seneye ait gelir tablosu ve bilanço gereklidir.

Talep edilen belgeler ile şahsen başvuru yapılması halinde ön başvurusu kabul gören müşteriler bireysel müşteri temsilcileri ile görüşme sağlayacaktır. Yetkili kişilerin değerlendirilmesinin ardından hangi alanda yetiştiricilik yaptığı ve hangi kredi türünden kredi almak istediği gibi hususlar bildirilir. Kredi limitleri her müşteri için aynı olmayacaktır. Gelir durumunuz ve kredi notunuz çekeceğiniz kredi tutarında olumlu ve olumsuz etkiler yaratacaktır.

Ziraat Bankası Hayvancılık Kredisi Hesaplama

Bankadan herkesin aynı oranda kredi alamayacağını belirtmiştik. Çekilebilecek olan kredi limitlerine göre örnek bir hesaplama ile aylık ödeyeceğiniz taksitler ve geriye ödenecek olan toplam tutara ilişkin bir tablo hazırlayacağız. Yıllık %14 faiz oranına göre hesaplama yapacağız.

Hayvancılık için sağlanan kredi 7 yıl vadeli olarak verilmekte olup 2 yıl geri ödemesiz seçeneği de kullanılabilmektedir. Yukarıdaki tabloda belirttiğimiz üzere yetiştiriciler faiz indiriminden de faydalanabilecektir. 7 yıl vadeli ve 2 yıl geri ödemesiz olarak %50 faiz destekli verilen krediye yıllık %7 aylık %0,58 faiz uygulandığında ödenecek aylık tutarlar tablodaki gibi olacaktır.

Kredi TutarıUygulanacak Vade (Ay)Aylık Ödenecek Taksit TutarıGeriye Ödenecek Toplam Tutar
50 bin TL36 Ay1.542,94 TL55.545,86 TL
50 bin TL48 Ay1.196,38 TL57.426,46 TL
50 bin TL60 Ay 989,12 TL 59.347 TL
100 bin TL36 Ay3.085,88 TL111.091,72 TL
100 bin TL48 Ay2.392,77 TL114.852,92 TL
100 bin TL60 Ay1.978,23 TL118.693,99 TL
150 bin TL36 Ay4.628,82 TL 166.637,58 TL
150 bin TL48 Ay3.589,15 TL172.279,38 TL
150 bin TL60 Ay2.967,35 TL178.040,99 TL
200 bin TL36 Ay6.171,76 TL222.183,44 TL
200 bin TL48 Ay4.785,54 TL229.705,83 TL
200 bin TL60 Ay3.956,47 TL237.387,98 TL
Ziraat Bankası Hayvancılık Kredisi Hesaplama

Kredi başvurunuzun onaylanması ve bu tutarlarda kredi almanız halinde belirtilen vadelerde ödeyeceğiniz aylık tutarlar, geriye ödenecek toplam tutar ve yıllık maliyet oranları bu şekilde olacaktır. Mevcut tablodaki tutarlara faiz indirimleri de eklendiğinde ödenecek miktarlarda değişiklik olabilir. Başvuru yapmak için şubeyi ziyaret ettiğinizde net hesaplama hakkında bireysel müşteri temsilcilerinden bilgi alabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.